DE FRIESE NATUUR OP Z'N MOOIST! MOAIER WURDT IT NET!

BELEEF DE FRIESE NATUUR OP ZIJN MOOIST


MOAIER WURDT IT NET!

10 - 24 - 37 KM

NIEUWE ROUTES!

KIDS TRAIL

800-1300 & 1800 M

Wij presenteren met trots de afstanden die op 20 oktober gelopen kunnen worden. De kortste hebben we iets langer en uitdagender gemaakt! De middellange afstand is nu 24km geworden en gaat voor een groot gedeelte door het gebied waar afgelopen twee jaar alleen de deelnemers aan de langste afstand kwamen.
De langste afstand is 37km en ook hier zitten veel nieuwe stukken in!

Voor de jeugd hebben we een leuke en uitdagende ronde gevonden die één, twee of drie keer gelopen kan worden.
Dus zorg dat je erbij bent en schrijf je in vanaf 30 juni!


De deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden. Het exacte parcours wordt niet van tevoren bekend gemaakt omdat we van sommige vergunningverleners eenmalig toestemming hebben gekregen om door een bepaald gebied te gaan, wij hopen op jullie begrip hiervoor.

We hebben uiteraard ons best gedaan om het maximale te halen uit het gebied, en hebben vele uren doorgebracht in de bossen om de mooiste paden voor jullie uit te zetten.
Voor veel hoogtemeters hoef je niet naar Gaasterland te komen maar toch zullen de deelnemers aan de langste twee afstanden verrast worden door een paar pittige klimmetjes!

10 KM

Perfecte (instap) afstand

De perfecte (instap)afstand om eens aan een trailrun mee te doen en misschien wel besmet te raken met het “trailvirus”. De geringe lengte van deze route betekent echter niet dat je gespaard wordt! Deze is voor 99% onverhard en voert je over slingerende singletracks, bredere paardenpaden en over vals plat.
Loop je regelmatig een 10km op de weg dan kan je deze trail ook zeker aan!

24 KM

De halve marathon loper

Ben je een halve marathon loper en wil je eens kijken of je die afstand ook onverhard kunt lopen? Dan is deze route wat voor jou. In deze trail zit alles waar je als trailrunner op zoek naar bent: singletracks, paardenpaden, klimmetjes, akkers en nog wat verrassingen. Het percentage verharde weg is zo’n 5% maar als je door de berm loopt (wat een echte trailer natuurlijk ook doet) kom je op 99% onverhard!

37 KM

Lopers van de lange adem

Voor de lopers van de lange adem! Heb je in het voorjaar een marathon gelopen (bijv de Sneekermeer marathon) en wil je voor het najaar een nieuwe uitdaging, kies dan deze! Je krijgt hier al het moois voorgeschoteld wat hierboven is genoemd en dan nog 18km extra!
Hij is redelijk vergelijkbaar met een marathon op de weg dus houd daar rekening mee.

KIDS TRAIL

800-1300 & 1800 M

Nieuw dit jaar zijn de kids trails. Voor de jeugd hebben we een leuke en uitdagende ronde gevonden die één, twee of drie keer gelopen kan worden.

ZORG DAT JE ERBIJ BENT

Schrijf je nu in


Via mijninschrijving.nl kan er worden ingeschreven, en mocht de deelnemerslimiet nog niet zijn behaald is er op de dag zelf nog de mogelijkheid tot na-inschrijving.