DE FRIESE NATUUR OP Z'N MOOIST! MOAIER WURDT IT NET!

Deelnemers informatie (ABC)


Veelgestelde vragen

Informatie ABC


Manege Gaasterland
Wyldemerkwei 1
8571 GC Harich

Het is niet toegestaan om afval in de natuur achter te laten. Heb je lege zakjes van gels of repen neem het mee en gooi het later weg. Bij de verzorgingsposten zijn afvalbakken waar je alle afval in kwijt kunt. Help ons mee om de trails schoon en netjes achter te laten onder het motto: leave nothing but footprints!

Iedere deelnemer aan de Gaasterland Trail doet mee op eigen risico

Deelnemers dienen zich te houden aan de wettige verkeersregels en de aanwijzigingen van de verkeersregelaars op te volgen. 

Op kruispunten waar geen verkeersregelaars staan bevinden zich waarschuwingsborden, hier moet door de deelnemers zelf goed uitgekeken worden.

De organisatie draagt geen verantwoordelijkheid voor eventule beschadiging of vermissing van persoonlijke eigendommen.

Gedurende de wedstrijd moet het startnummer duidelijk zichtbaar gedragen worden.

Deelnemers dienen zich te houden aan de uitgezette route en dienen de aanwijzigingen van de verkeersregelaars/vrijwilligers op te volgen.

Afval dient meegenomen te worden naar de finish of afvalzak bij een verzorgingspost. De organisatie houdt zich het recht voor deelnemers uit de wedstrijd te halen of uit de uitslagen te schrappen als wordt geconstateerd dat er bewust afval in de natuur wordt achtergelaten. 

Elke deelnemer doet bij voorbaat afstand van alle aanspraken welke hij tegenover de organisatie zou kunnen doen gelden.

De organisatie behoudt zich het recht voor om te beslissen inzake geschillen welke niet in het reglement staan.

Door het bevestigen van de inschrijving geef je te kennen bovenstaand reglement te snappen en hiermee akkoord te gaan.

Het parcours zal worden uitgezet d.m.v. pijlbordjes, voorzien van een sticker met daarop het Gaasterland Trail logo, linten en geplastificeerde borden waar nodig voor bijvoorbeeld splitsing/samenkomst verschillende afstanden of oversteekplaats.

Dit jaar zal de Gaasterland trail bekervrij zijn. Dat betekent dat er bij de verzorgingsposten onderweg en na de finish geen gebruik kan worden gemaakt van plastic bekertjes. Uiteraard doen we dit om de plasticberg te verminderen en dit past zeker niet bij een trail waar juist het genieten van de mooie en schone natuur voorop staat! Als alternatief kun je hiervoor een ecocup gebruiken, dat is een opvouwbaar bekertje die je makkelijk mee kunt nemen. Er is ter plekke beperkte mogelijkheid om voor €5 een ecocup met daarop het bekende Gaasterland Trail logo aan te schaffen. Deze zijn vrij van BPA en PVC en kunnen telkens opnieuw kan worden gebruikt!

Na enkele jaren het lopen met een hond oogluikend te hebben gedoogd hebben we definitief besloten dit niet toe te staan. Vanwege het grotere aantal deelnemers op de afstanden en de grote hoeveelheid singletracks waar niet kan worden ingehaald vinden we dit niet verantwoord.

We hanteren de volgende deelnemerslimieten:

Trails

10 km maximaal 225 deelnemers
24 km maximaal 225 deelnemers

Helaas zijn er geen douches, neem dus voldoende warme en droge kleding mee voor na afloop.

Er zijn EHBO-ers ter plaatse. We hopen dat ze niet in actie hoeven komen.

De Gaasterland Trail heeft uiteraard ook een Facebook pagina.

Geef ons een like op:
 www.facebook.com/gaasterlandtrail

Dit jaar krijgen alle deelnemers een uniek Gaasterland Trail …... Deze kan gebruikt worden na jou Trail wedstrijd om je smerige en natte schoenen in mee te nemen.

Het parcours voert ook door een losloopgebied voor honden. Het kan dus voorkomen dat je een loslopende hond tegenkomt. We vragen de deelnemers in dat geval rustig te blijven en eventueel in overleg met hun baasje er voor te zorgen dat iedereen zijn weg weer kan vervolgen. 

Het bos is openbaar terrein en we gaan ervan uit dat iedereen respectvol is naar de natuur en de overige gebruikers.

Het verschuldigde bedrag is al per Ideal geïncasseerd bij alle deelnemers.

Omdat er veel over singletracks (smalle paadjes) gelopen wordt kan het soms voorkomen dat het lastig is om elkaar te passeren. Geef tijdig aan als je er langs wilt en heb er begrip voor als het even niet lukt. Ga alsjeblieft niet duwen of schelden want dat druist in tegen alles wat we willen uitstralen met dit evenement!

De kosten voor het inschrijven bedragen:

Trails

10 km €10,00
24 km €15,00
50 km €20,00

Voor dat bedrag krijg je heel veel natuur, verzorging onderweg en na de finish en een unieke en bruikbare herinnering. Dit jaar is dat een schoenentas. Ook zit de donatie van €1 aan Support for Nature hierbij in.

Via www.inschrijven.nl kan er worden ingeschreven, en mocht de deelnemerslimiet nog niet zijn behaald is er op de dag zelf nog de mogelijkheid tot na-inschrijving.

De Gaasterland Trail heeft ook nog een Instagram pagina.

Volg ons op:
 http://instagram.com/gaasterlandtrail

Dit jaar hebben we weer een Kids Trail op de planning staan. We hebben twee afstanden voor de kinderen (850 meter en 1.8 km). De entree is gratis en alle kinderen krijgen een leuk aandenken voor hun prestatie. Opgeven kan via de website (graag zelfs), maar ook nog bij de start op 28 oktober.

Als organisatie stellen we geen verplichtingen aan het materiaal, maar raden ten zeerste aan om trailschoenen te dragen, voorzien van een goed profiel. Voor de rest goed zittende en functionele hardloopkleding, dit naar eigen inzicht en afhankelijk van het weer.
Zorg ook voor droge kleding en schoeisel voor na afloop.

Voor beide afstanden 16 jaar, voor de kids geen minimumleeftijd. Dat laten we aan de ouders over.

Het dragen van koptelefoons en oordopjes voor het luisteren naar muziek tijdens de trail raden we af. Vanuit het oogpunt van de organisatie vinden we dit veiliger en we willen graag dat je optimaal geniet van de natuur!

In het geval van nood kan tijdens de trail het volgende nummer gebeld worden: 06-22479980

Er zijn gescheiden omkleedruimtes, die tijdens het evenement bewaakt zullen worden.

Het parcours voert de deelnemers ook over ruiterpaden waar je paarden tegen zou kunnen komen. We vragen de deelnemers in zo’n geval aan de kant te gaan en even de looppas in te houden om het paard niet te laten schrikken. We rekenen hierbij op jullie medewerking.
Het bos is openbaar terrein en we gaan ervan uit dat iedereen respectvol is naar de natuur en de overige gebruikers.

De verschillende routes voeren de deelnemers door de mooiste bossen die Gaasterland rijk is, over de mooiste paden, slingerende singletracks, langs de prachtigste uitzichten en verborgen vennetjes. De afstanden zijn voor meer dan 90% onverhard. Ze zullen niet van tevoren bekend worden gemaakt omdat we voor sommige stukken eenmalig toestemming hebben gekregen van de vergunningverleners of over land gaan wat in particulier bezit is.

Omdat het een trail door de natuur betreft zullen de deelnemers ook natuurlijke of bestaande obstakels tegenkomen in de vorm van laaghangende takken, omgevallen bomen, boomwortels, planken/bielzen over een sloot en dergelijke.
Deze dragen bij aan een complete trail ervaring!

Op het parkeerterrein bij de manege is meer dan voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Uiteraard adviseren we ivm de eventuele drukte, het milieu en omdat het gezelliger is om samen te reizen, om zoveel mogelijk te carpoolen.

Gebruik voor de navigatie het adres van de manege.

Dit jaar hebben we geen prijzen voor de snelste lopers. We hebben wel een verloting op startnummer zodat iedere deelnemer kans maakt om met iets leuks naar huis te gaan!

Dit jaar hebben we geen prijzen voor de snelste lopers. We hebben wel een verloting op startnummer zodat iedere deelnemer kans maakt om met iets leuks naar huis te gaan!

De startnummers worden niet toegestuurd maar kunnen vanaf 09:00 worden opgehaald in de manege. Deze krijg je tegelijk met de herinnering en eventueel bestelde t-shirt.
Voor de Grutte Pier Ultra 50 kan je ze afhalen vanaf 7.00 uur.

Voor de verschillende afstanden hebben we de volgende starttijden:

Trails

Grutte Pier Ultra 50
08:00 uur
KidsTrail
09:30 uur
Redbad 24
10:30 uur
Bonifatius 10
12:00 uur

De Gaasterland Trail is een S(up)port for Nature evenement, wat is gericht op het voorkomen aan schade aan de bodem en de natuur alsmede overlast voor evt omwonenden en bevorderen van de veiligheid van het evenement. Hiervoor vragen we € 1,00 per deelnemer, wat bij het inschrijfgeld inbegrepen is.

Er zijn voldoende toiletten aanwezig.

Op de 10 km is één verzorgingspost, op de 24 km zijn twee verzorgingsposten en de 50km heeft 3 verzorgingsposten waarvan de laatste onbemand. Deze zijn voorzien van sportdrank, water, cola, bananen, chips en winegums.