DE FRIESE NATUUR OP Z'N MOOIST! MOAIER WURDT IT NET!

Deelnemers informatie (ABC)


Veelgestelde vragen

Informatie ABC


Manege Gaasterland
Wyldemerkwei 1
8571 GC Harich

Het is niet toegestaan om afval in de natuur achter te laten. Heb je lege zakjes van gels of repen neem het mee en gooi het later weg. Bij de verzorgingsposten zijn afvalbakken waar je de bekertjes e.d. in kwijt kunt. Help ons mee om de trails schoon en netjes achter te laten onder het motto: leave nothing but footprints!

Iedere deelnemer aan de Gaasterland Trail doet mee op eigen risico

Deelnemers dienen zich te houden aan de wettige verkeersregels en de aanwijzigingen van de verkeersregelaars op te volgen. 

Op kruispunten waar geen verkeersregelaars staan bevinden zich waarschuwingsborden, hier moet door de deelnemers zelf goed uitgekeken worden.

De organisatie draagt geen verantwoordelijkheid voor eventule beschadiging of vermissing van persoonlijke eigendommen.

Gedurende de wedstrijd moet het startnummer duidelijk zichtbaar gedragen worden.

Deelnemers dienen zich te houden aan de uitgezette route en dienen de aanwijzigingen van de verkeersregelaars/vrijwilligers op te volgen.

Afval dient meegenomen te worden naar de finish of afvalzak bij een verzorgingspost. De organisatie houdt zich het recht voor deelnemers uit de wedstrijd te halen of uit de uitslagen te schrappen als wordt geconstateerd dat er bewust afval in de natuur wordt achtergelaten. 

Elke deelnemer doet bij voorbaat afstand van alle aanspraken welke hij tegenover de organisatie zou kunnen doen gelden.

De organisatie behoudt zich het recht voor om te beslissen inzake geschillen welke niet in het reglement staan.

Door het bevestigen van de inschrijving geef je te kennen bovenstaand reglement te snappen en hiermee akkoord te gaan.

Het parcours zal worden uitgezet d.m.v. pijlbordjes, voorzien van een sticker met daarop het Gaasterland Trail logo, linten en geplastificeerde borden waar nodig voor bijvoorbeeld splitsing/samenkomst verschillende afstanden of oversteekplaats.

We hanteren de volgende deelnemerslimieten:

9.5 km maximaal 175 deelnemers
21 km maximaal 175 deelnemers
39 km maximaal 125 deelnemers

Helaas zijn er geen douches, neem dus voldoende warme en droge kleding mee voor na afloop.

De Gaasterland Trail heeft uiteraard ook een Facebook pagina.

Geef ons een like op:
 www.facebook.com/gaasterlandtrail

Voor elke deelnemer zijn er een paar exclusieve Compressport trailsokken af te halen. De maat hiervoor dient te worden opgegeven bij de inschrijving.

Het parcours voert ook door een losloopgebied voor honden. Het kan dus voorkomen dat je een loslopende hond tegenkomt. We vragen de deelnemers in dat geval rustig te blijven en eventueel in overleg met hun baasje er voor te zorgen dat iedereen zijn weg weer kan vervolgen. 

Het bos is openbaar terrein en we gaan ervan uit dat iedereen respectvol is naar de natuur en de overige gebruikers.

Het verschuldigde bedrag wordt in de laatste week voor het evenement van de rekening afgeschreven.

Via www.mijninschrijving.nl kan er worden ingeschreven, en mocht de deelnemerslimiet nog niet zijn behaald is er op de dag zelf nog de mogelijkheid tot na-inschrijving.

Omdat er veel over singletracks (smalle paadjes) gelopen wordt kan het soms voorkomen dat het lastig is om elkaar te passeren. Geef tijdig aan als je er langs wilt en heb er begrip voor als het even niet lukt. Ga alsjeblieft niet duwen of schelden want dat druist in tegen alles wat we willen uitstralen met dit evenement!

De kosten voor het inschrijven bedragen:

9.5 km €12,50
21 km €17,50
39 km €22,50

Voor dat bedrag krijg je een speciaal ontworpen startnummer met elektronische tijdregistratie, een downloadbare finishfoto, verzorging onderweg, drinken na de finish en een unieke en bruikbare herinnering. Ook zit de donatie aan Support for Nature hier bij in.

De Gaasterland Trail heeft ook nog een Instagram pagina.

Volg ons op:
 http://instagram.com/gaasterlandtrail

We hebben dit jaar (nog) geen kidstrail maar Staatsbosbeheer zal hoogstwaarschijnlijk aanwezig zijn met hun speciale promotieteam en de boswachters zullen leuke activiteiten organiseren. Neem je kinderen dus gerust mee!

In de manege is er de mogelijkheid om kleding/accessoires te kopen van onze sponsoren inov-8, Clif BarCompressport, en Willpower Running.

Als organisatie stellen we geen verplichtingen aan het materiaal, maar raden ten zeerste aan om trailschoenen te dragen, voorzien van een goed profiel. Voor de rest goed zittende en functionele hardloopkleding, dit naar eigen inzicht en afhankelijk van het weer.
Zorg ook voor droge kleding en schoeisel voor na afloop.

We hanteren een minimum leeftijd van 12 jaar voor de kortste afstand en voor de langste twee afstanden een minimum van 18 jaar.

In het geval van nood kan tijdens de trail het volgende nummer gebeld worden: 06-22479980

Er zijn gescheiden omkleedruimtes, die tijdens het evenement bewaakt zullen worden.

Het parcours voert de deelnemers ook over ruiterpaden waar je paarden tegen zou kunnen komen. We vragen de deelnemers in zo’n geval aan de kant te gaan en even de looppas in te houden om het paard niet te laten schrikken. We rekenen hierbij op jullie medewerking.
Het bos is openbaar terrein en we gaan ervan uit dat iedereen respectvol is naar de natuur en de overige gebruikers.

De drie verschillende routes voeren de deelnemers door de mooiste bossen die Gaasterland rijk is, over de mooiste paden, slingerende singletracks, langs de prachtigste uitzichten en verborgen vennetjes. De drie afstanden zijn voor meer dan 90% onverhard. Ze zullen niet van tevoren bekend worden gemaakt omdat we voor sommige stukken eenmalig toestemming hebben gekregen van de vergunningverleners of over land gaan wat in particulier bezit is.

Omdat het een trail door de natuur betreft zullen de deelnemers ook natuurlijke of bestaande obstakels tegenkomen in de vorm van laaghangende takken, omgevallen bomen, boomwortels, planken/bielzen over een sloot en dergelijke.
Deze dragen bij aan een complete trail ervaring!

Op het parkeerterrein bij de manege is meer dan voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Uiteraard adviseren we ivm de eventuele drukte, het milieu en omdat het gezelliger is om samen te reizen, om zoveel mogelijk te carpoolen.

Gebruik voor de navigatie het adres van de manege.

Zodra de winnaars per afstand bekend zijn (M/V) zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Er zijn mooie prijzen in natura te verdienen voor de eerste drie finishers per afstand, en zowel voor mannen als vrouwen.

De startnummers worden niet toegestuurd maar kunnen vanaf 10:00 worden opgehaald in de manege. Deze krijg je tegelijk met de sokken en eventueel bestelde t-shirt.

Voor de verschillende afstanden hebben we de volgende starttijden:

39 km 11:00 uur
21 km 11:30 uur
9.5 km 12:00 uur

De Gaasterland Trail is een S(up)port for Nature evenement, wat is gericht op het voorkomen aan schade aan de bodem en de natuur alsmede overlast voor evt omwonenden en bevorderen van de veiligheid van het evenement. Hiervoor vragen we € 1,00 per deelnemer, wat bij het inschrijfgeld inbegrepen is.

Er zijn voldoende toiletten aanwezig.

Deze zullen zo snel mogelijk na afloop van het evenement worden gepubliceerd op www.mijninschrijving.nl en de link hiervoor zal ook op de Facebook pagina verschijnen

Op de 9.5 km is één verzorgingspost, op de 21 km twee en op de 39 km zijn er 4 verzorgingsposten. Deze zijn voorzien van sportdrank, water, thee, cola, bananen, chips en nootjes.

Alle aangeboden etenswaar en drank is ook geschikt voor veganisten.